Vad atat de des certuri in estul Europei legate puterea militara conventionala, incat ma gandesc sa trag si eu o linie si sa vedem cum stam cu adevarat. Daca o sa stati drept si o sa judecati stramb, nu e vina mea, eu va dau date statistice confirmate de toate cele 10 tari din acest TOP. Prin urmare atat timp cat toti cei 10 sunt de aceiasi parere, nu vad de ce nu am crede si noi ca e asa. Ce propun in plus? O mica analiza, care ne poate aduce acest top intr-o atla perspectiva.

TOP 10 armate din lume

Ion Iliescu presedinte1. SUA
2. RUSIA
3. CHINA
4. INDIA
5. REGATUL UNIT AL MARII BRITANII
6. FRANȚA
7. GERMANIA
8. TURCIA
9. COREEA DE SUD
10. JAPONIAAsa cum se vede americanii detin primul loc, nici nu se putea altfel, sunt si mai bine dotati si mai numerosi decar rusii! Nu dicutam de numarul focoaselor nucleare, oricum sunt cu mult peste necesarul ambelor tari, iar dupa primele 100 de rachete lansate, Terra e deja scrum, restul de mii de focoase nu mai au cum sa fie folosite!Acum analiza de car evorbeam: daca se aliaza locurile 2, 3 si 4 SUA este in inferioriate, insa daca cei tri se copara cu restul din TOP 10, care in marea lor majoritate fac parte din NATO, iarasi descoperim ca vestul bate estul! In acest top Romania este pe locul 31 din 105, deci in prima jumatate a celor mai inarmate state din lume.

Ca idee in lume exista astazi 21 de portavioane dintre care 11 sunt ale americanilor, iar rusii au doar un singur portavion! La submarine nucleare si rusii si americanii au peste 100, deci prea mult ca sa mai conteze numarul lor!Alte stiri kLumea: