Stana de ValeJudetul Bihor este renumit pentru potentialul sau turistic, iar Stana de Vale este o statiune montana de exceptie. Din punct de vedere geografic, statiunea se afla pe Valea Iadului din judetul Bihor, la o altitudine de peste 1100 de metri. La momentul actual, acest loc se numara printre cele mai apreciate destinatii de vacanta din Romania, tocmai datorita faptului ca aici te poti bucura de liniste si te poti odihni. Pentru a te putea bucura din plin de tot ce are de oferit judetul, este recomandat sa iti stabilesti din timp o cazare in Bihor si sa iti faci un plan despre activitatile pe care urmeaza sa le intreprinzi in cele cateva zile de concediu.Padurile vesnic verzi, aerul puternic ozonat si peisajele unice plaseaza Stana de Vale in topul statiunilor montane din tara noastra. Vorbim despre numeroase posibilitati de relaxare, atat vara, cat si iarna. Ceea ce este bine de stiut este faptul ca la Stana de Vale exista factori climaterici care prezinta numeroase beneficii pentru organism, avand un rol terapeutic pentru persoanele ce se confrunta cu diferite probleme de sanatate: nevroza astenica, afectiuni endocrinologice sau respiratorii.In centrele de tratament de la Stana de Vale se realizeaza proceduri ( sauna, masaj, electroterapie, fitoterapia, gimnastica medicala). Toate aceste tratamente se dovedesc a fi foarte eficiente si in intarirea imunitatii.

Cu un istoric indelungat, statiunea Stana de Vale este recunoscuta pentru faptul ca aici s-a construit in anul 1932 o cale ferata ce facea legatura dintre halta din apropiere si statiune. In anul 1958, autoritatile au decis demontarea acesteia si transformarea sa intr-un drum forestier, drum care exista si la momentul actual.

Stiai ca statiunea este punctul de plecare catre cele mai importante obiective turistice din zona? Poti ajunge la Izvorul Minunilor, la Pestera Ursilor sau la Cascada Iadolina. Daca esti un impatimit al sporturilor de iarna, atunci trebuie sa ajungi cel putin o data in viata la Stana de Vale.

Considerata a fi paradisul pastorilor, statiunea inconjurata de munti este un loc idilic unde iti poti incarca bateriile si te poti relaxa in perioada ce urmeaza. Izvorul Minunilor este o atractie turistica emblematica din Muntii Apuseni, fiind un loc unde poti ajunge cu usurinta. Apa ce izvoraste cu putere din inima muntilor are un efect terapeutic asupra corpului, fiind considerata a fi vindecatoare.

Cascada Iadolina este un alt punct de interes pentru turisti. Apele Vaii Iadului se revarsa peste mai multe trepte, iar aceasta cadere creeaza o imagine incantatoare pentru vizitatori. Cine nu si-ar dori sa petreaca timpul admirand spectacolul naturii? Asadar, la Stana de Vale vei gasi peisaje unice, aer ionizat si multa liniste. Deconecteaza-te de la stresul de zi cu zi si reapropie-te de natura, in inima Apusenilor!Alte stiri kLumea:

  • Nu sunt noutati kLumea astazi!