Vine iarna, cum pastram hreanul la congelator?Ca in fiecare iarna, impreuna cu sotia si familia ne apucam sa punem legume la congelator, dar oare cum se poate pastra hreanul pana la primavara? Cred ca ati descoperit deja ca la noi gasiti cele mai kLumea retete culinare, sfaturi si chiar stiri, deci tineti aproape. De ce nu cumpar legume congelate de la Market si prefer sa le fac eu? Nu in ultimul rand este vorba de pretul lor, dar mai ales asa stiu ce pun si cum pun pentru iarna legumele. Evident ca cele mai des sunt folosite mararul si patrunjelul.

Vine iarna, cum pastram hreanul la congelator?

Acum ceva vreme va invatam sa puneti hreanul la congelator, avem nevoie de hrean, otet si lamaie si eu mai folosesc smantana, pentru ca altfel o sa-mi dea lacrimile cand o sa gsit hrwanul langa friptura. Evident ca nu punem la congelator decat hreanul curatat, nu gata preparat, desi unii pun la borcan si gata pregatit pe iarna. Varianta 1 de pastare pe iarna la congelator: ras fin si pus cu apa si otet. Varianta 2 este folosita mai des, spalam radadacina de hrean si punem intr-o punga la pastrare. Cand avem nevoie, scoatem si razuim cat ne trebuie, apoi punem la loc!

A doua varianta nu o recomand, eu merg pe hrean pregatit la borcan, gata razuit si amestecat – frect cu apa si otet. Mai adaug o lingurita de zahar si una de sare, da un gust mai fin, garantat. Daca vreti sa aflati la ce e bun hranul, vedeti pe wikipedia, exista si cateva tratamente naturiste cu hrean. Eu il folosesc pur si simplu pentru a nu raci iarna, impreuna cu mujdeiul de usturoi – crema cu smantana nu apa cu usturoi sfarmant!Alte stiri kLumea:

  • Nu sunt noutati kLumea astazi!