Batranul Ion Tiriac si-a vandut participatia la UniCredit Tiriac Bank cu o suma ce nu va fi cunoscuta decat daca va candida la o functie publica si va trebui sa-si faca declaratia de avere. Grupul italian UniCredit a reusit sa-l convinga pe prietenul si colegul lui Ilie Nastase sa renunte la cota sa de 45% din actiunile bancii ce-i poarta numele. Sa fie semnul ca se intampla ceva in sectorul bancar sau pur si simplu nu a gasit nici un membru de familie care sa preia averea?UniCredit Tiriac Bank nu mai este a lui Tiriac

Acum stau s ama intreb, se va numi in continuare UniCredit Tiriac Bank , iar daca DA – a primit vechiul patron bani si pentru asta? Poate ca s-a saturat Ion Tiriac de asocierea cu creditele in franci elvetieni, poate ar ein cap o alta idee, cine stie. Tot ce stim este ca s-au vandut actiunile lui Ion Tiriac si ca le-a cumparat asociatul sau, ce va detine acum peste 95% din actiuni.

Facem un calcul simplu, daca doar activele banicii sunt de 7 miliarde de euro, inseamna ca macar 3 miliarde sunt ale lui Tiriac, dar nu asa se fac socotelile, deci ar putea sa auzim ca averea lui Ion Tiriac a crescut cu ceva miliarde de euro, poate cinci sau chiar sase! Uite domnule ce bine e sa ai banca ta!Probabil ca aceasta va fi un adintre cele mai mari afaceri din Romania cu capital privat, iar asta ma bucura – desi ma simteam mai bine cand Ion Tiriac era parte a acestei banci, chiar si daca nu ma multumeau comisioanele!Alte stiri kLumea: