Scriam recent despre aberatia lui Ponta legata de impozitarea veniturilor nerealizate, adica plata CASS de catre cei fara venituri. Ce nu am inteles este daca legea se refera la familie sau indivizi. Adica, sa presupunem ca unul din soti este fara serviciu, mai coerent ar fi sa presupunem ca sotia este casnica, deci nu realizeaza venituri, Ea va fi obligata sa plateasca 5,5% din minimul brut pe economie sau cum? Trecand peste astea, va rugam sa priviti poza cu atentie: bugetul sau mai exact cheltuielilie bugetare reprezinta in Romania 33,6% din PIB – adica o treime din ceea ce se produce in tara asta, ajunge pe mana guvernului. Enorm as zice eu, de aia traim asa de prost, parerea mea.Unde se duce PIP-ul Romaniei in 2015

Daca am fi un stat de tipul celui suedez, ok as intelege de ce o cota atat de mare din PIB ajunge pe mana guvernului, insa la noi statul aproape ca este de tip liberal in ceea ce priveste asigurarea celor necesare populatiei si de tip socialist in ceea ce priveste impozitarea. Mai exact ia de la toti dupa realizari ( uneori cum e cazul CASS peste realizari ) si da poporului inapoi dupa bunul lor plac. Iar Romania este pe penultimul loc cand vine vorba de veniturile populatie, evident singura tara depasita fiind Bulgaria.

Poate nu stiti, dat exista in Europa sapte tari unde salariul minim depaseste 1000 de euro/luna – Luxemburg cu peste 1.900 de euro conduce detasat, urmeaza Belgia, Germania, Irlanda, Franta, Olanda si Marea Britanie. Romania se lauda cu putin peste 200 de euro pe luna. Pe locul trei de la coada ar urma Lituania cu 300 si Ungaria pe locul patru de la coada cu 333 de euro. Precis parlamentarii nostri merita cei 4000 de lei lunar pe care-i solicita la pensie, pentru ca au dormit in fotolii, au si cu ce se lauda!PIB RomaniaAlte stiri kLumea: