Dragii mei prieteni, va zic drept nu stiu ce sa mai cred, am facut scoala de soferi si ma pregateam sa dau examenul pentru carnetul de conducere, cand iata ce semn de circulatia ma gasit in timp ce ma odihneam in Maldive, inainte de examenul vietii mele! Acum sunt complet derutata, oare am scapat cateva lectii, sau cum sa-mi explic ca eu semnul asta nu l-am invatat inca? Dar nu ma sperii eu asa usor, ma gandesc ca mai sunt zeci de semne de circulatie pe care inca nu le cunosc!Iar referitor la astia cu inmatriculari in Bulgaria, despre care scriau colegii mei cu ceva timp in urma, am vazut destul jnapani care nici macar nu cunosc legile. Asa ca o sa le dau eu un mic ajutor din legislatie:

Art. 25 – Domiciliul și reședințaCetățenii români nu pot avea în același timp decât un singur domiciliu și/sau o singură reședință. În cazul în care aceștia dețin mai multe locuințe, își pot stabili domiciliul sau reședința în oricare dintre ele.

Precum se vede nu e chiar normal sa ai buletin / carte de identitate sau cum se mai numeste in functie de tara, decat pe o singura adresa. Faptul ca multi romani au si CI romanesc si resedinta permanenta in Germania, Italia sau Spania nu e chiar legal! Documentul romesc pentru ei este pasaportul! Daca stai sa te gandesti logic, unde sa te caute politia ca sa spui ca esti “acasa”? Oricum legislatia ar trebui armonixata, caci pe de alta parte, in multe locuri nu primesti documentele daca nu prezinti buletinul – deci un fel de cerc vicios!Alte stiri kLumea: