Schimbari fara precedent in Republica MoldovaOdata cu plecarea de la conducrea Moldovei a lui Vlad Plahotniuc au inceput sa apara schimbarile in bine! Primul lucru care s-a schimbat a fost decizia CC [ Curtii Constitutionale ] care a decis ca se anuleaza decizia ei precedenta, legata de majoritatea parlamentara. Adica cele 3 luni au devenit luni nu zile! Apoi imediat Dodon a zis ca de maine Moldova va adera la Uniunea Europeana daca nu reuseste sa se uneasca cu Romania in urmatorii trei ani. O schimbare la 180 de grade pe care nici Putin nu a inteles-o. Mai mult, Maia Sandu l-a convins pe Andrei Nastase sa devina unionist, ceea ce a mirat chiar si rudele din Germania, care credeau pana ieri ca unionismul inseamna sa te unesti cu Germania, de aceea se opuneau.

Schimbari fara precedent in Republica Moldova

Prima masura luata chiar duminica in Parlamentul Republicii Moldova este sa se tripleze pensiile celor ce au pensii mici [ sub 3.000 de euro pe luna, dar mai mari de 1.000 ], salariile profesorilor vor creste de opt ori, iar a medicilor doar de sase ori [ motiv pentru care am auzit ca vor fi proteste cat de curand in Moldova!]. Planul pentru primele 10 zile [ sau 100 nu am inteles bine ] este sa se ridice salariul minim in Moldova la cel din Elvetia sau Luxemburg [ se va face o medie si se va vota in Parlament ].

O veste buna data de Dodon pentru Moldoveni, nu doar ca vor merge liber in Rusia, dar pot primi isi cetatenia rusa la cerere in maxin 48 de ore [ fara zilele de sambata, duminica sau sarbatori ilegale ], iar teremul de sedere pe teritoriul Rusiei creste de la trei luni la trei ani [ sau 30 dupa unele surse PSRM ]. Asadar vesti bune pentru moldoveni, de la scaderea preturilor la nivelul celor din URSS si pana la 50 de litri gratis de benzina/sau motorina pe luna din partea LoukOile!

Ultima Ora: Presedintele Dondon a anuntat ca incepand din 2019 Moldova va adera la NaTo, insa nu deoadata, la inceput vor adera Comratul si Transnistria, abia pe 1 decembrie si restul tarii. Armata rusa va parasi pe 30 februarie teritoriul Moldovei.Alte stiri kLumea: