Nu am racit niciodata – secreteProbabil ca pare incredibil, insa o batranica din satul Barsana ne-a spus ca nu-si aduce aminte sa fi fost bolnava sau racita niciodata, iar faptul ca locuieste apropae de granita cu Ucraina, in nordul Romaniei – unde deseori temperatura scade sub zero grade – a facut ca interesul nostru pentru a afla secretele ei sa creasca instantaneu. Cum adica sa nu fii racita iarna? Cum te poti pazi de gripa si raceala? Iata ce ne spune doamna Veronica din lunga ei experienta de viata.

Am folosit antibiotice naturale

Am auzit de medicamente, insa nu le-am cumparat niciodata, marturiseste Veronica la cei aproape 80 de ani. Am folosit antibiotice naturale, pe care orice roman le are in casa sa, cum ar fi usturoiul, cimbrul sau cuisoarele. Daca despre usturoi si ceapa stim cu totii ca sunt remedii naturiste, iata ca unele dintre ingredientele din bucatarie au secerte inca pentru multi romani.

Am intrebat un medic si am ramas uimiti sa aflam ca cimbrul este cel mai puternic antibacterian natural, avand in plus si proprietati expectorante. Daca adaugam si faptul ca cimbrul este un dezinfectant natural, cunoscut de secole in medicina traditionala din zonele mediteraneene, cred ca v-am convins de adevarul spus de doamna Veronica.

Am mai aflat un secret, faptul ca mugurii de plop pot fi si ei folositi pentru a ne feri de raceala si gripa. Specialistii spun ca mugurii de plop sunt considerati un adevarat propolis vegetal, avand numeroase proprietati curative. Iata deci ca nu e nevoie sa ne luam retete de la farmacie, daca stim secretele naturii, putem avea antibiotice naturale fara sa cheltuim niciun leu. Nu e de mirare ca la tara s-a nascut eternitatea, nu-i asa?Alte stiri kLumea: