Nicu Mazilu – colegul meu de bancaNu stiu de ce din cand in cand ma prinde melancolia, iar de data asta ma gandesc la colegul meu de banca, Nicu Mazilu – Academia Militara Tehnica din Bucuresti. Am mai scris despre Nicu Mazilu la categoria “oameni kLumea”, cand va spuneam ca fostul meu coleg de banca a ajuns director la Medicare Technics, iar daca trece pe aici, poate da un semn de viata. Dincatevad, nici firma si nici el nu prea sunt prezenti activi pe internet.

Nicu Mazilu – colegul meu de banca

Totul a inceput in anul 1984, an in care mi-am luat rucsacul in spinare si am venit in Bucuresti sa dau si eu admitere la facultate, ca tot romanul cu liceul terminat. Am dat de Nicu Mazilu la ghiseul de inscriere, la examenul medical si la probele sportive, apoi in sala de examen. Ne-am imprietenit repede, eu fiind atras de nasul lui cel mare, imi aduc aminte ca i-a curs sange pe nas la unul din examene. Apoi a urmat armata, cele noua luni in care el ca fost absolvent de liceu militar, cel de la Campulung Moldovenesc, cand numele sau era Mazilu N. Neculai, nu ca acum Nicu pur si simplu.

N-am prea facut eu purici la Academia Tehnica, nu era armata de mine, asa ca eu la civili si Mazilu N. Neculai cu armata, pe la Bacau parca. Iar de atunci nu ne-am mai vazut, din anul trei, cand eu m-am casatorit si mi-am vazut de viata la INCREST Bucuresti, apoi la DRTV – Directia de radio si telecomunicatii.

Ma gandesc ca el si colegul Ciumacenco Vicentiu, vor trece candva pe aici, isi vor vedea numele si-mi vor lasa un semn ca isi aduc si ei aminte de tinerete. Daca se recunoaste in poza, inseamna ca e bine, dar daca nu – ce poti face? Anii trec, inima cere – dar constiinta nu si nu!Alte stiri kLumea:

  • Nu sunt noutati kLumea astazi!