Daca aparatul de aer conditionat din propria locuinta nu raceste indeajuns, cele mai facile masuri ce pot fi luate sunt inlocuirea filtrelor si curatarea unitatii externe, iar in cazul in care aceste nu solutioneaza problema, atunci este nevoie de serviciile unui specialist.FiltreleToate sistemele de aer conditionat au un filtru, iar de regula, acesta este amplasat in spatele grilei unitatii interne si este esentiala curatarea periodica sau inlocuirea acestuia, pentru a preveni patrunderea murdariei catre bobine si celelalte piese interioare. Aceste filtre se pot murdari mai rapid daca exista mai multe animale de companie in incapere, daca sunt drumuri prafuite, santiere prin apropiere sau daca covoarele si mochetele nu sunt aspirate in mod corespunzator.

Unitatea externa

Condensatorul trebuie mentinut curat, deoarece obiecte straine patrund adesea printre ventilatoare, pamant, frunze, insecte, iar acestea se pot indeparta eficient cu un jet de apa. De asemenea, in apropierea acestor unitati nu trebuie sa se afle plante, pentru ca acestea sa poata „respira” curat, fara niciun obstacol.

Temperatura ideala

Termostatul nu trebuie setat la valorile minime, deoarece camera nu se va raci mai repede, ci doar va produce un consum mai mare de energie electrica. De asemenea, temperatura ideala trebuie sa fie cat mai apropiata de cea de afara, pentru ca in caz contrar, aparatul de aer conditionat va fi suprasolicitat si nu va putea face fata. In plus, se recomanda ca aceste unitati sa fie instalate in zone cat mai umbroase, si nu in bataia directa a soarelui, pentru ca temperatura sa fie cat mai scazuta, iar diferenta dintre unitatea interna si externa sa nu fie foarte ridicata.

Necesitatea freonului

Cantitatea acestuia scade in permanenta, astfel ca ocazional unitatea trebuie reincarcata, in special atunci cand exista scurgeri. Specialistii recomanda completarea freonului la fiecare 2 ani sau poate chiar mai rar, daca aparatul de aer conditionat este utilizat doar ocazional.Alte stiri kLumea:

  • Nu sunt noutati kLumea astazi!