Pe vremea copilariei mele mergeam cu clasa sa adunam plante medicinale, astazi aceasta munca pare ca nu mai exista, desi in gradina fiecaruia exista o planta miraculoasa care ar putea alina suferinta multora. Nu te-ai gandit niciodata ca planta aceea pe car ede multe ori vrei sa o starpesti din gradina poate fi un medicament gratuit, nu-i asa? Ne referim desigur, asa cum ti-ai dat seama din poza la patlagina.Patlagina este medicamentul minune din gradina ta

Nu doar in Europa este cunoscut efectul binefacator al patlaginei, chiar si indienii din America o cunosteau de multi ani si o foloseau in sistemul lor medical. Noi cand eram copii o foloseam pentru joaca, mai bine zis floarea ei pe care o foloseam pe post de “pistol” de jucarie. Insa ea poate avea si alte intrebuintari, mult mai bune.Daca vrei sa scapi de tantari, poti folosi toto patlagina, insa cel mai bun mod de utilizare are la baza capacitatea ei de a extrage toxinele din organism. Macinata si pusa pe locul unei intepaturi sau zgarieturi, ea are efect astringent. Deci ati scapat de durere dar si de efectele nedorite ale ranirilor de acest fel. Dar cel mai important efect il are patlagina asupra sistemului digestiv, fie ca e folosit sub forma de infuzie fie sub forma de “ciorba”.

Daca esti racit poti face un ceai sau o infuzie de patlagina, in cateva zile ai scapat de raceala si tuse, nu trebuie sa mergi la farmacie. Mai trebuie sa stii ca o poti adauga si la salata, daca nu vrei sa bei ceai dimineata. Un adevarat medicament minute, este patlagina!Alte stiri kLumea: