Masina nu porneste dimineataCred ca nu sunt singurul cu aceasta problema, desi seara masina mergea perfect de dimineata nu mai porneste, ba mai mult se aude un tacanit enervant si bateria e moarta! Daca ai si tu un VW Sharan la care apare problema, e grav sa stii. Desi dupa ce am tinut redresorul pe baterie o ora a pornit la sfert, problema persista – vad ca la stat pe loc, desi accelerez nu merge incarcarea pana la 14 V, deci ceva nu e chiar ok. Torusi demarorul merge, la vel si incarcarea.

Masina nu porneste dimineata – se aude un tacanit

Inainte de a schimba bateria dupa un drum de minim 50 km masoara daca tensiunea pe baterie cu motorul pornit este intre:13,8 V si 14,4  V aprinzi faza lunga si vezi sa nu scada sub 13,5  V, o turezi la 2000 de ture tot cu faza lunga aprinsa si citesti din nou tensiunea. Trebuie sa fie peste 14 volti, daca este sub 13 V atunci va trebui sa incerci cu o baterie buna daca ai tensiunile de mai sus, daca o ai pe ultima inseamna ca alternatorul nu incarca si va trebui sa apelezi la un service sau un electrician auto,daca tensiunile sunt ok si bateria este mai veche de 3-4 ani va trebui schimbata, (vezi pe CelMaiBun.Net cum alegi o baterie auto buna) daca are sub 3 ani si ze descarca din nou dupa aceasta pornire cu cabluri in decurs de 2 zile ai un consumator (bec, radio ,etc) lasat conectat si v-a trebui sa-l cauti sau tot la service.

Nu va speriati daca aveti un acumulator mai vechi de trei ani si masina nu mai vrea sa porneasca de dimineata, mai ales iarna. De obicei acumulatorul este atat de epuizat incat chiar si imediat dupa ce l-ati incarcat cu redresorul masina nu primeste suficent curent pentru a porni. Am patit asa ceva, deci nu vorbesc din auzite. Am platit degeama un electrician sa vina la domiciliu, mi-a luat 50 de lei si am mers impreuna sa luam un acumulator nou, l-am pus si masina a pornit in miez de iarna la cheie!Alte stiri kLumea: