Am gasit de curand o provocare de 100 de euro pe site-ul SeoPedia, asa ca va provoc si eu la randul meu sa discutam despre libertatea de exprimare, in mediul online. Nu ma leg de libertatea de exprimare a politicienilor ca nu e cazul, astia desi legal nu au dreptul pot spune orice depsre oricine. Dar sa discutam despre ce anume se poate scrie si ce nu pe un blog de exemplu, cum este cel al nostru. Legal nu stiu cum sta treaba la categoria parodie, comedie online, desi sunt celebre doua exemple: Catavencii si Times New Roman.Ma gandesc ca daca nu calomniezi in mod deliberat – desi este de dicutat daca raspandirea de stiri neverificate [ dar revin cu precizarea ca discutam distinct de portaluri serioase si de cele de parodie ] este o infractiune sau nu. In mod normal, cred ca trebuie s afacem distinctie intre parodie si informatie, calomnie si adevar.Daca ai informatii legale si te simti in putere sa scrii un articol documentat despre libertatea de exprimare, poti castiga cei 100 de euro pusi la bataie pe SeoPedia de Tom. Dar poti incerca oricum, asa invatam cu totii ce e corect si ce nu in comportamnetul jurnalistic pe internet.

Va mai dau o idee, politicenii ne mint continuu in campaniile electorale, iar emisiuni precum cele facut ede grupul Divertis vedem zilnic la TV, prin urmare credem noi ca atata timp cat ai anuntat ca totul e comedie, atunci nu ne ramane decat saradem daca gluma este buna, daca este nesarata, o sa-ti pierzi audienta!

Daca e sa ne luam dupa wikipedia, libertatea de exprimare se refera la politicieni, insa noi oamenii de rand suntem sau nu liberi?

Libertatea de exprimare este libertatea politică de a primi sau de a comunica informații ori idei fără amestecul autorităților publice și fără a ține seama de frontiere.Alte stiri kLumea: