Kevin si Marius Chievici Kashiwazaki locuiesc in SanduleniFratii Kevin si Marius Chievici Kashiwazaki locuiesc in Sanduleni, o comuna din judetul Bacau.  Pana aici nimic deosebit, doar ca cei doi frati sunt japonezi si s-au refugiat in Romania dupa explozia de la Fukushima. Nici asta nu ar fi o chestie ciudata, mai ales ca avem o tara frumoasa, insa daca va zicem ca ei au reusit in nici patru ani sa invete aproape la perfectie limba romana, iar dovada ca se poate daca vrei o reprezinta nbotele obtinute la evaluarea nationala.

Kevin si Marius Chievici Kashiwazaki locuiesc in Sanduleni, judetul Bacau

Ar trebui sa explicam putin mai amanuntit cum au ajuns japonezii in Romania, ei bine mama lor este romanca, asa se explica numele de Chievici, iar ei au venit in Romania la rudele mamei. Cum relartia cu sotul ei japonez nu a prea mers, a decis sa se mute inapoi in tara ei, impreuna cu cei doi copii. De mirare ca sotul i-a permisa asa ceva, stiind faptul ca in Tara Soarelui Rasare tatii nu prea se despart usor de copii, mai ales cand sunt baieti.

Cum – necum, iata ca familia a ajuns acasa si Kevin Chievici Kashiwazaki a dovedit ca ceea ce multi elevi nascuti si crescuti in Romania nu reusesc, adica sa ia note mari la testele nationale, se poate. Astfel el a obtinut nota 9,50 la li,ba si literatura romana, iar la matematica a luat nota 9,25. Impresionant este faptul ca au invatat la tara, intr-un sat uitat de lume din judetul Bacau. Noua ni se spune ca la tara nu se face carte, dar uite ca se face si daca elevul vrea, poate invata chiar foarte bine.

Ca sa va fie clar, copii nu stiau aproape deloc limba romana cand au ajuns in Sanduleni, deci nu se pune problema ca le-a fost mai usor, ei au inceput sa invete limba mamei odata ajunsi in Romania. Acum este perfect integrat in scoala, are prieteni si este mandru ca a (re)devinit roman.Alte stiri kLumea: