Kaliningrad sau Königsberg, un oras ce sta ca un ghimpe rusesc in coasta polonezilor, oare de ce nu este cerut de acestia inapoi? Pentru toti Königsberg-ul a fost capitala Prusiei, iar astazi cu un nume schimonosit apartine Rusiei. Daca Basarabia a nimerit sub rusi in 1812, Königsberg-ul a ajuns abia in 1945, deci daca Putin a vrut Crimeea ca s-a saturat de ucrainieni, poate e vremea sa ne saturam si noi de rusi si sa ne luam Europa inapoi!Kaliningrad-ul ar trebui cedat inapoi Poloniei

Kaliningrad-ul ar trebui cedat inapoi Poloniei, caci germaniei ar fi cam greu, poate si asta este de fapt problema, ca nemtii nu-l pot lua si atunci de ce sa-l cedeze polonezilor? Pentru ca nu mai trebuie sa fie al rusilor, raspunsul este destul de simplu! Daca rusii i-au alungat definitiv pe nemtii din Königsberg in 1948, e timpul ca noi europenii sa-i alungam pe rusi cat mai curand din inima Europei! Doar ca ne trebuie ceva vointa, nu-i asa?Cum au reusit rusii sa rada de europeni in ultimii 70 de ani nu pot sa-mi explic, dar cum nu reusim noi sa ne recapatam demnitatea este si mai greu de inteles. Cum uita nemtii ca din 150 de mii de germani ramasi in Königsberg au supravietuit temnitelor rusesti doar 20.000 nu stiu, chiar daca Hitler a fost ciuma Europei, Stalin si poporul rus au fost mai rai ca ciuma.

Ducatul Prusiei a avut capitala la Königsberg, aici erau incoronati regii iar astazi aici se vantura nioste rusi adusi de la Urali sa ne stea noua in coasta. Sa nu vrea nimeni sa restabileasca istoria si sa ramanem cotropiti mereu de liderii de la Kremlin?Alte stiri kLumea: