Am facut si eu marea prostie sa-mi instalez Windows 8.1 gratis, stiti voi chestia aia de evaluare, numai ca desi ai sansa sa faci de trei ori rearm, tot ajungi sa se stinga din doua in doua ore calculatorul. Nu e bai, pui apoi Windows 10, ultima inventie de la Bill Gates si Microsoft. Ina fara de faptul ca ai de downloadat 16 giga de informatie, iar eu nu-mi mai gaseam memoria USB de 32 de GB, asa ca am facut inclusiv transferul de pe un laptop pe altul prin Wi-Fi, mai trebuie sa dezinstalezi si antivirusul. Aveam un AVG free, care minune, dupa ultima actualizare Windows 10, a busit SO-ul. Am scapat usor, am facut un stick USB de boot cu windows 8.1 si am sters manual fisierul belea de la AVG.Intre Windows 8.1 si Windows 10 ce alegi?

Prima impresie de la Windows 10, design mai aiurea ca la Windows 8.1 – care la randul sau e mai aiurea ca la Windows XP, de care m-au legat ani buni de folosinta. Acum mi-am adus aminte ca as potea folosi una din zecile de licente pe care le am cumparate ca sa pun o licenta valida de Windows 10, evident cand va fi de vanzare pe piata. O chestie buna, gasisem undeva la Microsoft Service Pack 3 pentru XP, caci stiti deja ca nu mai acorda suport pentru batranele sisteme de operatii, pe care tot ei le-au vandut. Uite ce spune mister Bill Gates pe site-ul oficial:

Windows 8.1 nu este proiectat pentru instalare pe PC-uri care rulează Windows Vista sau Windows XP, așa că vă recomandăm să faceți următoarele lucruri înainte de a cumpăra DVD-ul Windows 8.1.Adica am cam fost fraier cand am cumparat licentele vechi, puteam astepta sa iau si una de Windows 8.1, ceea ce oricum am facut! Am castigat ceva daca m-am inscris la programul Windows Insider si am instalat Windows 10? Cinstit sa fiu, harar nu am, o sa vad si o sa va spun daca va fi cazul. Pana acum ce sa zic? Nu-mi place bara de start, nici macar designul si setarile implicite nu-mi plac, dar fiind pe PC-ul sotiei, nu ma prea afecteaza.

Ca idee, cum nu am mai putut folosi AVG Free, am ales varianta de la BitDefender – evident tot free pentru sase luni. Dureaza ceva pana se instaleaza, se cocoteaza pe desktop, dar asta e, daca vrei gratis si nu dai bani! Trebuie neaparat sa vad cum pot folosi acum licenta de Windows XP, pana nu e prea tarziu, altfel o sa am 100 de euro aruncati pe geam!

Ce nu am inteles pana acum, Microsoft a spus ca toti cei inscrisi in programul Windows Insider vor primi o licenta full options de Windows 10, adica si cei ce au avut XP. OK, m-am inscris, desi sincer sa fiu nu mai stiu ce email am folosit. Nu stiu nici macar daca am cum sa activez Windows-ul.Alte stiri kLumea:

  • Nu sunt noutati kLumea astazi!