Inmatriculari masini in BulgariaFratii mei de suferinta, hai sa discutam pe sleau despre inamtriculatul masinilor in Bulgaria, ca prea circula fel si fel de zvonuri, ba ca e ok, baca nu e. Ba mai zic unii mincinosi ca-ti fac “acte pe numele tau”, lasand sa intelegi ca esti un felde proprietar al masinii. Uite ca nu esti, ai doar o procura prin care ti se da dreptul sa faci ce vrei cu masina, chiar sa o si vinzi! Dar proprietar nu esti, ba mai mult, nu ai nico garantia ca proprietarul nu-si retrage procura, cu riscul sa-l dai in judecata pentru inselatorie.

O sa incercam sa vedem cat este de legal, cine e proprietar si ce problemne poti avea daca inmatriculezi masina in Bulgaria. De fapt inca de la inceput se strecoara o eroare, nu inmatriculezi nimic! De fapt platesti o procura generala prin care poti face ce vrei cu masina respectiva.

Nu exista masina inscrisa in Bulgaria care sa fie proprietate personala a unui roman care o inscrie acolo. Masinile inscrise in Bulgaria pot fi proprietate personala numai a persoanelor care au cetatenie bulgara.

Daca am fost clar cu treaba asta, pot trece mai departe. Nu are rost sa ma contrazici, stiu legea mai bine ca tine. Culmea ca legea este la fel si in Romania, poti sa treci in talonul masinii pe cine vrei sa fie utilizator unic si permanent, dar nu PROPRIETAR!

Concluzia? Nu exista posesor de masina inscrisa pe Bulgaria care sa fie proprietar al masinii detinute, din punct de vedere legal.

La final: an de an va trebui sa mergi in Bulgaria sa asiguri maisna si sa faci ITP-ul – sa zicem ca asigurarea trimiti banii, dar inspectia tehnica? Era sa uit, impozitul pe masiuna trebuie si el platit.  Mai e o varianta, rezident in Bulgaria, dar asta costa suplimentar si nu e chiar legal – ar trebui sa-ti predai buletinul romanesc, este ILEGAL sa ai doua domicilii!Alte stiri kLumea: