Fara a avea pretentia ca fac un studiu aprofundat, va explic cum inteleg eu Genza din Biblie. Este doar pararea mea, deci nu o impun, nu consider ca detin adevarul absolut, este doar o incercare de a impartasi altira, atei sau nu, parerea mea despre ce scrie in prima carte – Geneza. Facerea lumii – La început, Dumnezeu a făcut cerurile şi pământul. Cam asta spune si stiinta in ziua de azi, Pamantul a aparut cu mult timp in urma, din univers [ cerul ]. Sa nu uitam ca discutam de ceva scris cu mult inainte de anul 2015, deci notiunile nu pot fi comparate.Lumina – Pământul era pustiu şi gol; peste faţa adâncului de ape era întuneric, şi Duhul lui Dumnezeu Se mişca pe deasupra apelor. Stiinta ne spune c ala inceput pe Terra nu era apa, nu era atmosfera, deci nu era nici viata. Nici soarele nu stralucea pe atunic, caci galaxia noastra a dat nastere sistemului solar.

Dumnezeu a zis: „Să fie lumină!” Şi a fost lumină. Adica evident ca inainte de a fi viata pe pamant a fost nevoie de lumina. Stiinta nu spune altfel nici azi.Şi Dumnezeu a făcut întinderea, şi ea a despărţit apele care sunt dedesubtul întinderii de apele care sunt deasupra întinderii. Şi aşa a fost. Stiinta ce ne spune, ca mai intai au fost apele, apoi pamantul s-a inaltat din ape, etc. Pana acum parca seamana ca doua picaturi de apa nu?

 Dumnezeu a zis: „Să mişune apele de vieţuitoare şi să zboare păsări deasupra pământului pe întinderea cerului.” Asta invatam si azi la scoala, ca mai intai au fost vietuitoarele si nu omul! Si culmea ca ordinea este tot cea din Biblie, mai intai in ape si apoi pe uscat!

Nu o sa mai continui, caci desigur cine vrea poate citi si el direct de la sursa. Ideea mea fiind de fapt ca nu poti trata Biblia ca pe o carte de stiinta scrisa azi, cand de fapt ea a fost scrisa cu mult inainte ca noi sa discutam despre stiinta. Cum intrpretam o carte ce se numeste Vechiul Testament? Eu unul o consider un fel de istorie a evreilor, la fel cum am citiot azi Iliada si Odiseea. S-a dovedit ca Troia a existat, s-a demonstrat ca Solomon, David si Iisus au existat. Ca a fost aidoma cum e acolo scris? Ca am talmacit noi bine scrierile din ebraica? O alta discutie!Alte stiri kLumea: