Gandirea barbatilor la 40 de aniChiar daca anii sunt 40, in suflet te simti acelasi copil, intelegerea unor lucruri vine cu experienta.

1. “Nu fumati si nu beti, restul le prindeti din urma!”. Credeti-ma, asa este. Nici macar nu va ganditi la substante interzise.

2. Niciodata, cu exceptia celor mai dificile circumstante, nu luati un imprumut.
Nici pentru afaceri, nici pentru o masina, nici pentru un telefon mobil, nici pentru un cadou pentru o fata. Fara bani – cautati alte optiuni sau bateti dorinta in cuie. Creditul este primul si cel mai mare pas spre saracie. Daca totusi ati luat credit, returnati-l inapoi cat mai curand posibil si nu mai luati nimic.

3. Tineti cont din start: voua nimeni si niciodata nu va este dator cu nimic.
Nici statul, nici parintii, nici societatea. Nu veti obtine nimic decat daca castigati singur.

4. Invatati sa va limitati.
Expresii precum “… odata traim!”, etc. – in spatele lor nu exista nimic decat o minciuna, cu exceptia rusinii si a consecintelor mai grave. Nu veti pierde nimic daca nu cumparati un iPhone sau zburati (in credit, da) la Paris pentru a sarbatori Anul Nou. In general, renuntati la consumism, fiti mai inteligent.

5. Respectati-va. Acest lucru inseamna – nu faceti ponturi si show-uri, nu mintiti si nu va laudati.
Stima de sine nu trebuie sa depinda de tipul de telefon, haine sau masina. Atunci veti fi respectat, indiferent de circumstante.

6. Termenii “onoare” si “demnitate” nu au fost desfiintati.
Fiti om, nu mergeti la tranzactii cu constiinta. A nu fi gunoi este norma vietii. Daca aveti dreptate, nu va fie teama de nimic.

7. Respectati oamenii.
Chiar si pe aceia care nu par sa o merite. Respectul fata de ceilalti este o caracteristica a persoanei potrivite.

8. Niciodata sa nu fiti nervos.
Politetea, linistea si corectitudinea ii disting pe toti oamenii respectabili. Ajuta foarte mult la afaceri.

9. Evitati cheltuielile inutile, economisiti bani, chiar daca sunt suficienti pentru tot.
Acest lucru nu inseamna “sa fii zgarcit”, inseamna – sa stiti daca aveti nevoie de aceasta achizitie?

10. Lucrati in mod responsabil.
Calea catre prosperitate incepe cu munca, deseori insuficient platita. Acest lucru nu inseamna ca o astfel de lucru ar trebui sa fie facut “on si off”. Am vazut cateva exemple de avansare in cariera a oamenilor care nu era inzestrati cu nimic altceva decat cu sentimentul de responsabilitate. Astfel de oameni sunt putini si de asemenea sunt apreciati.

11. Incercati sa investiti bani.
Nu in piramide si nu in “start-up-urile” prietenilor. In domeniul imobiliar, titluri, la un depozit intr-o banca, la urma urmei. Nu cautati modalitati usoare si rapide de imbogatire, acestea conduc de obicei fie la saracie, fie la detentie. Si de multe ori – in ambele puncte simultan.

12. Studiati.
Internetul este minunat in ceea ce priveste oportunitatile de studiu. Invatati sa vorbiti cu banii in limba lor, urmati cursuri de contabili (foarte util!). Invatati sa intelegeti procesele de afaceri pana la detalii. Chiar daca este vorba de un comert cu shawarma. Cu cat stiti mai multe, cu atat aveti mai multe oportunitati.

13. Nu fiti lenesi.
Aruncati acest sentiment mizerabil, chiar si cu pumnii. Uitati de jocuri si sezutul pe internet, mai bine cititi ceva sau mergeti la pescuit / la o plimbare, mergeti la piscina, in cele din urma. Nu fiti niciodata lenes, altfel in 20 de ani va va fi teama sa fiti singuri cu voi insiva.

14. Nu incepeti niciodata o afacere de la zero.
Inseamna – cunostinte de la zero, de la unele ipoteze. Este ideal de a incepe o afacere intr-un domeniu in care ati lucrat mai multi ani si stiti totul de la A la Z. Dar amintiti-va punctul 2! Nu aveti suficienti bani – castigati, aveti inca timp!

15. Si totusi timpul este nepretuit.

In timp ce va pregatiti pentru viata – viata trece. Valorile importante sunt – nu masina, nu apartamentele si nu contul bancar, toate acestea la varsta de 40 de ani nu vor mai fi atat de interesante. Intotdeauna gasiti timp pentru hobby-uri, familie si prieteni, chiar si in detrimentul altor lucruri.

Asta este tot. Inteleg foarte bine ca este aproape imposibil sa urmati toate cincisprezece reguli, mai ales cand tocmai ati intrat in universitate, dar daca aveti ambitii vitale, incercati. Va promit ca nu veti regreta niciodata.Alte stiri kLumea: