Am vazut zeci de discutii despre FaceBook si servicii gratuite, asa ca am zis eu ca e cu siguranta kLumea sa luam in discutie cat de gratis sunt serviciile oferite in grupurile private de pe FaceBook. Zeci de firme de transport isi poseteaza zilnic reclamele in astfel de grupuri, dar activitatea lor in grup se rezuma la propria reclama. E corect? Eu zic ca nu e deloc kLumea, se numeste SPAM. Daca le atragi atentia se supara, ba mai mult, unii reactioneaza violent – evident verbal. Iti arunca in nas ca FaceBook este un serviciu gratuit. Asa sa fie oare?FaceBook este 100% Gratis ?

Raspunsul este nu! De ce nu e gratis? Pentru ca daca vrei sa ai toate serviciile trebuie sa platesti, de exemplu, daca ai o pagina cu 100.000 de fani, fara sa platesti doar 10% dintre fani sunt instiintati ca ai postat ceva pe pagina ta, pentru restul trebuie sa platesti. Asta inseamna ca e gratis? Acum sa revenim la grupurile private, ii intreb pe nemultumiti, oare ce inseamna pentru ei ca acel grup este privat? Pentru ei probabil ca are legatura cu privata d ela tara, dar te asigur ca nu este asa, de fapt pe ei ii intereseaza sa faca rost de clienti, GRATIS! E corect? NU!

Ce face un SPAM-er pentru grupul unde posteaza? NIMIC! Atunci de ce sa-l tii in grup? Am vazut o pagina unde nu gaseai decat reclamele firmelor de transport, desi ii anunt ca pentru asta exista Google! Intri si cauti ce te intereseaza, de exemplu transport Frankfurt Iasi, gasesti firmele, site-ul lor si gata. Au SPAM-eii site-uri? In marea lor majoritate NU!De ce nu-si fac un site gratuit pe WordPress sau Blogger? Unde sa ne dea si noua vooie sa postam reclamele kLumea, ca doar e gratis, nu-i asa? Ai vazut pe pagina lor, profilul lor o trimitere catre grupurile unde fac SPAM? Evident ca NU! De ce? Pentru ca zic eu, sunt MAGARI!Alte stiri kLumea: