Se pare ca Ungaria ne depaseste de secole la inteligenta, altfel nu pot sa-mi explic cum pot cumpara energie electrica ieftina de la noi si apoi sa o vanda mai scump, tocmai pe piata libera a Romaniei. Ungaria investeste pe termen lung in energia ieftina din Romania, o cumpara si apoi o vinde tot romanilor, insa la pret mai mare. Cum e posibil? Culmea ca exista si o explicatie logica a guvernantilor, cica acum, cand facem partea din piata libera a Uniunii Europene, e posibil si asa ceva. doar ca ma intreb c efac astia de la ministerul economiei sau cine mama lor gestioneaza HidroElectrica si restul de societati energetice din Romania.

Energie ieftina mai scumpa din Ungaria

Problema nu este noua, s-a mai discutat prin februarie insa rezultatele sunt ca de obicei la noi zero sau zero barat, nici nu ma mai mir. La noi nu are nici cine sa plateasca si nici cine sa stocheze energia ieftina,asa ca o exportam la altii, apoi o cumparam tot noi dar cu un mic – sau mare -adaos. Pai nu asa trebuie? Sa ne traiasca guvernantii, toti fara exceptie, din ’89 si pana in 2015, ne-au facut atatea lucruri bune ca nici nu mai apucam sa le dam publicitatii, ar trebui sa deschidem un site nou, sau poate il adaptam pe ala cu estifraier!Mai vreti o dovada de inteligenta romaneasca la superlativ? Hai sa vedem cum sta treaba si la gaze, ca la energia electrica ne-am lamurit!Gazele care intra din Ungaria in Romania sunt tarifate de catre compania maghiara de transport cu un tarif de 24 ori mai mare decat gazele care intra din Romania in Ungaria.

Ai inteles bine? De 24 de ori mai mult castiga Ungaria fata de Romania, la aceiasi chestie – gaze tranzitate peste granita! Oare suntem mai destepti noi? Stim sa facem afaceri de ne bubuie capul, nu alta! S|i ca sa fie bine, le marim salariile la astia caposi din guverne si parlament!Alte stiri kLumea: