Acesta reprezinta un standard cunoscut in toata lumea, ce este folosit cu rolul de a satisface un numar cat mai mare de clienti prin intermediul unei structuri de management al calitatii, indiferent de tipul firmei care beneficiaza. Aceasta structura este implementata diferit de la un caz la altul deoarece companiile se diferentiaza intre ele prin propriile obiective, produse sau servicii ce le ofera publicului, insa si prin etapele necesare pentru crearea produselor ori serviciilor, precum si prin dimensiunea si ordinea de organizare a firmei.Cine trebuie sa tina cont de ISO 9001?

Oricare ar fi dimensiunea sau domeniul in care se opereaza, orice societate serioase trebuie sa dispuna de un asemenea certificat, deoarece pe aceasta cale poate se poate demonstra calitatea serviciilor sau produselor oferite. De asemenea, performanta companiei se imbunatateste, atat pe plan local, cat si national sau chiar international.Pe ce pune accent ISO 9001?

 Se dedica clientului

 Existenta unui lider bine pregatit

 Fiecare activitate a companiei este imbunatatita in mod continuu

 Fiecare decizie importanta se ia in conditii de siguranta, tinand cont de sfaturile profesionistilor

De ce se recomanda ISO 9001?

In primul rand datorita faptului ca starneste productivitatea, iar activitatea companiei este mai eficienta, astfel ca pierderile sunt mai mici. In plus, serviciile sau produsele oferite clientilor vor fi de o calitate superioara, astfel ca acestia vor fi mai incantati. Nu in ultimul rand, in contextul intrarii tarii noastre in Uniunea Europeana, acest certificat este necesar aproape la orice pas.

Cum se poate obtine certificatul ISO 9001?

Pentru ca o companie sa obtina acest certificat este nevoie de apelarea la o firma care se ocupa cu acest domeniu de activitate. Astfel ca specialistii in implementarea sistemului de management al calitatii au mai multe sarcini de indeplinit, printre altele analizarea domeniului in care se opereaza, alcatuirea tuturor hartiilor necesare pentru obtinerea certificarii sau instruirea tuturor angajatilor.Alte stiri kLumea:

  • Nu sunt noutati kLumea astazi!