Despre internetul din Germania numai de bine, sau asa era o vorba la noi in Romania cand vorbesti despre cei disparuti! Cam asa e treaba si in Germania cand vine vorba de internet, asta si pentru ca inca est eun fel de monopol al celor de la Telekom-ul lor. In Germania sunt patru mari firme ce ofera internet, binecunoscutul Vodafone, O2/ Alice, evident Telekom si 1und1 – cam asta e mega oferta pentru internet! Cat sunt de bune si cat de scumpe? In cele ce urmeaza o sa vedeti si voi.Despre internetul din Germania

Asa cum spuneam mai devreme, in Germania internetul merge incet, incetisor si mai deloc, ca sa parafrazez pe cineva mai celebru. Am incercat toate variantele, am ramas la Telekom, desi asta doar din pura comoditate, nu sunt deloc multumit. Indiferent ce alegi, parca ai fi cu 20 de ani in urma in Romania, internet DSL sau internet pe mobil, tot aia este. Vodafone le ofera pe ambele, ba chiar au incus in oferta si TV, asta daca vrei sa vezi ce transmit nemtii, eu aleg oferta de la Digi TV iar rudele din Romania platesc pentru mine, eu le trimit doar banii, odata pe an!

Un pachet de tipul DSL +TV + telefon fix te costa undeva la 35 de euro pe luna, poti evident renunta la televiziune, insa pentru mare viteza cum spun ei, ai nevoie de un pachet LTE ce costa de la 25 de euro in sus! Asta la Vodafone, acum sa vedem ce spune concurenta, ca doar ai patru oferte de studiat.O2 ofera atat internet cat si TV, la preturi ceva mai mici, cu mentiunea ca este mai slab si cu probleme, dar asta e viata, nu e mereu roz. Telekom este varianta aleasa de mine, ma costa 30 d eeuro, TV le dau la vecini ca sa-mi dea inapoi 10 euro pe luna, sunt niste mosi care nu au nevoie de internet. Asa am iesit eu cel mai ieftin, iar la calitate cat de cat ok. Problema este ca trebuie sa aveti contract pe apartament, altfel nu ai cum sa te conectezi!

1und1 are si el oferte pentru internet ce pornesc de la 20 de euro pe luna, eu unul nu as opta pentru ei, dar asta e viata – fiecar epoate alege ce-i place. Oricum toti folosesc reteaua de cabluri de la Telekom!Alte stiri kLumea: