Daca ma intrebai acum 30 de ani despre ce cred eu in legatura cu hipnoza as fi zis ca nu cred in ea, pentru ca evident nu gaseai suficienta informatie despre subiect, iar singura mea experienta de acest gen a avit loc la Casa de cultura, cand cineva voia sa ghiceasca marca ceasului meu, un Kirowski – marca mai necunoscuta publicului din Romania, asa ca magicianul hipnotizator m-a refuzat. Astazi te poti informa pe net despre orice, deci si despre hipnoza.Despre hipnoza si beneficiile ei

Cum reactioneaza creierul la hipnoza si ce se intampma cu tine cand esti in aceasta stare poti afla de pe diverse site-ri de specialitate, nu te lasa purtat de val sau nu crede tot ce auzi, doar articolele documentate te pot face sa intelegi acest subiect, care de fapt este cunoascut de mii de ani, inclusiv in Europa. Nu am sa-ti vorbesc acum despre partea terapeutica a hipnozei, ci despre o chestie pe care am aflat-o pur intamplator intr-un spital din Munchen, de la un veteran american.Este vorba despre sahistii rusi, Karpov si Kasparov, despre care cu siguranta ati auzit. Ei bine, rusii aveau in sala la fiecare meci un specialist in hipnoza, care ii iajuta pe cei doi. Am crezut ca e o gluma, dar cand mi-a aratat niste poze si dicumente din acele vremuri, m-a convins pe loc. Apoi am citit cateva carti de specialitate, scrise de medici nu de diletanti si am inteles ca pe langa faptul ca exista, efectele terapeutice pot fi miraculoase.

Daca este sa subliniez ceva poate ar trebui sa va spun ca am vazut cazuri in care au avut loc operatii sub stare de hipnoza, fara anestezie dar si fara durere. Deci este evident ca se petrece ceva in creierul nostru atunic cand suntem hipnotizati, iar noi putem folosi acel “ceva” in favoarea noastra.Alte stiri kLumea: