Am batut pamanturile Dobrogei de sute de ori, poate chiar mii, ce mi-a atras mereu atentia a fost totalul dezinteres al autoritatilor locale dar si a celor centrale, pentru istoria acestor meleaguri. Cetati dacice lasate in paragina, drumuri impracticabile si evident lipsa de informatie, cam la asta se reduce dragostea noastra de tara. Sa-l intreb poate pe Crin Antonescu, mare parlamentar si lider PNL, profesor de istorie – culmea – nu-i pasa de trecutul acestui pamant dacic?

Cetatea dacica de la Bestepe

Astazi daca mergi in Bestepe sa vezi ruinele cetatii dacice, vei gasi o stana si evident o mare groapa de gunoi, asta este si Romania azi, groapa de gunoi a Europei, cu premier cu tot si cu parlamentari cu tot! Desi cetatea dacica de la Bestepe este monument istoric, datand de acum peste 2300 de ani – ce nu ar da altii sa aiba asemenea bogatie in tara lor, nimeni nu se intereseaza de soarta ei. Nici macar un indicator pe marginea drumului, o pagina de internet, ceva ce ar putea atrage atentia. Nimic!Dar ce zic eu de interes national, daca nici localnicii nu mai stiu de existenta ei? Iata o marturie socanta, venita de la un om de “vaza” din localitate:“Nu am cunoştinţă. Nu, deci nu am cunoştinţă despre aşa ceva”, spune Anişoara Pavel, viceprimarul comunei Beştepe.

Pai daca viceprimarul nu stie, atunci cine sa mai stie de existenta cetatii dacice? Sau de ruinele romane? Hai ca prea vrem multe, de la niste parlamentari grabiti sa-si asigure batranetile. Culmea ca legal , chiar autoritatile locale sunt cele responsabile de intretinerea si conservarea unui sit arheologic, cu conditia sa stii ca e la tine in curte!Alte stiri kLumea: