Chiar ma intrebam ce fac anul asta in concediu, deci ca sa nu ma incurc, hai sa-mi notez. In primul rand o sa merg la Cluj-Napoca si o sa vizitez Gradina botanica, api daca ma tine buzunarul caci vom fi patru persoane, o sa mergem la Turda la salina. Cred ca nu o sa ne intalnim cu Gheorghe Turda, dar asta e o aalta poveste. Ar mai fi cascada Ciucas, poate gasim acolo un loc de cazare mai omenesc si apou sa cautam un traseu pentru restul de 10 zile de concediu – restul acasa la odihna activa!Ce sa vizitezi in judetul Cluj

Cum spuneam o zi ai nevoie doar sa treci prin Cluj Napoca, sa vizitezi ce apuci si sa faci poze, dar asta este – nu avem prea multe zile la dispozitie. Apoi cum spuneam vreau sa merg la Cascada Ciucas, am auzit ca este o zona de poveste. Asta in ideea ca mergem si la salina din Turda, fiind foarte aproape. In felul asta, am plecat de dimineata de la Arad, mergem la Cluj-Napoca si apoi la Turda, apoi la Cascada Ciucas. Nu e senzationala, are doar 5 metri inaltime, insa peisajul este superb.Acum mi-am adus aminte de Aurelian deci de Sibiu, asa ca nu pot sa ratez anul asta Muzeul satului din Sibiu! Mi-am propus asta, pentru ca de cate ori trec prin oras, trec in viteza, ma gandesc numai cum sa ajung mai repede la Brasov, dar anul asta promit sa nu mai fac la fel, ci sa vizitez Romania, tara asta pe care multi nu o cunosc, dar o discuta pe la colturi.

La final ma gandesc sa inoptez la Castelul Peles, caci au camere ieftine si parca ar fi interesant sa dorm o noapte intr-n asezamant domnesc. Nu stiu daca o sa am timp sa mergem si la Castelul Huniazilor, parca e putin peste mana, ar trebui intai sa ajungem la Deva, Hunedoara si apoi la Cluj? Mai vedem , mai studiem – nu e nimic batut in cuie, mai ales ca am obligatia d ea merge la Sinaia, dar as vrea sa revad si Vatra Dornei, dar apoi ar trebui sa ajung la varul Iulian la Iasi. Complicat, mai ales ca parca ar trebui de mers la neamuri la Horodnic!

Cascada Ciucas

Cascada CiucasAlte stiri kLumea: