Ce sa cumpar, euro sau dolari ?Stiu ca mereu ti-ai pus intrebarea daca e mai rentabil sa cumperi euro sau dolari, asa ca o sa te ajut eu sa raspunzi corect la intrebarea asta.Eu zic sa cumperi dolari, bazat pe afirmatia unui prieten din SUA – oricat de jos ar fi dolarul, eu tot ma aplec sa-l ridic si sa-l pun in buzunar! Urmareste cursul leu – dolar din ultima saptamana si de decizi repede, sau daca vrei sa-ti tii economiile in euro, ar trebui sa te gandesti ce va fi dupa ce Grecia va iesi din zona monedei europene.

Ce sa cumpar, euro sau dolari ?

Astazi dolarul se gaseste la casele de schimb valutar la peste 4 lei, deci daca aveai la saltea cateva mii, gata cu excursia de 23 august – bani suficienti – dar daca aveai euro, puneai de o mica pierdere. Evident ca in fiecare zi cursul se modifica, dar parerea mea este ca dolarul va fi in crestere, in timp ce euro in scadere, pentru a favoriza putin exporturile Germaniei si Italiei, care se cam plang ca au probleme de acest gen.

Nu stiu daca la Busy Day vom ataca problematica cursului valutar, insa ce este sigur – ar fi bine ca pentru cateva luni sa incerci un mic depozit in franci elvetieni, dar ai grija ca pe termen lung e posibil sa nu merite investitia. Pana unde poate urca francul? Oricum nu tine lei, astia scad indiferent de ce vrem noi, caci anul 2015 nu pare a fi cel mai bun pentru moneda romaneasca. Poate daca o sa trecem la euro se v a stabiliza ceva in economie, vom fi nevoiti sa facem calcule mai exacte, pana atunci cum spuneam, recomand dolarul!Alte stiri kLumea: