An de an pretul energiei creste iar venitul nostru sta pe loc, iata de ce ne-am gandit sa va dam o idee de a economisi energie si bani, caloriferul ceramic. Producatorii promit o eficienta de 98% la caloriferele ceramice, insa ar trebui sa avem parerea unei persoane care a montat astfel de calorifere in casa, caci daca vrem sa iesim la acelasi pret ca si in cazul unei centrale pe gaz, lemne sau paleti in ceea ce priveste caldura, ar trebui sa vedem cat consuma un astfel de calorifer, cate calorifere ceramice vei monta si abia apoi sa faci un calcul.Calorifere ceramice sau solutia de incalzit pentru casa ta

Daca in cazul panourilor radiante si un apartament cu trei camere pretul incalzirii se ridica la 2 sau 300 de lei lunar, ceea ce este cam echivalentul incalzirii centrale oferita de vechiul sistem, nu stiu daca merita sa investesti in asa ceva, sau daca asta e momentul oportun. Sa zicem ca ai bucatrie, doua camere unde dormi, deci trei calorifere – desi as adauga si baia, unde poti regla o temperatura de 18 grade, ca sa mai faci economie. La o putere de 1 kw pe calorifer ceramic instalat, ai avea deci 3 sau 4 kw pe ora de functionare consumati. Merita?O centrala electrica de apartament consuma maxim 600 de kw pe luna, socoteala o faceti singuri. Randamentul centralelor pe gaz este mai bun decat la cele pe combustibil solid, insa nu se trece de 92%, pe cand la caloriferele ceramice producatorul promite 98%.

Va mai dau o idee de a va incalzi casa, incalzire in plinta, atat pe sistem electric cat si lichid – cu avantajul ca necesita mai putin agent termic, deci mai rapid se incalzeste camera. Cam asta pentru astazi, cateva idei kLumea sa va incalziti locuinta!

 Alte stiri kLumea: