Oricine poate incepe o afacere online, problema apare la capitolul venituri si mai ales la profit. Cred ca cel mai des am intalnit experesia: nu am nevoie de publicitate, ma promovez singur! Am zis ca oricine o poate incepe, nu am exagerat. O poti face pe FaceBook, pe un site gratuit, asa cum este WordPress, sau poti sa-ti faci propriul site. Ce poti face cu un site? Poti de exemplu sa scrii despre subiecte diverse, sa ai cum se zice un blog. Venitruile pot veni din trafic, asta este clar. De ce zic pot si nu vin? Pentru ca fara trafic nu exista venit, dar ca sa-l generezi ar trebui sa stii si cum. O varianta ar fi AdSense, dar nu este singura optiune, mai ales ca acum conturile sunt aprobate din ce in ce mai grei de Google.Afaceri online kLumea, sfaturi, idei si mai ales explicatii

Portalul kLumea este un site care produce venituri, asta este clar. Nu o sa va zic de unde vin banii, o parte se pare ca evident din Google AdSense, dar nu este singura sursa de venituri. Ar mai fi publicitatea, cea mai rentabila de fapt, daca stii sa o faci cu cap. Daca nu stii, angajezi pe cineva, asa cum ne spunea candva Steve Jobs.

De ce am mereu nevoie de publicitate? Pentru ca fara ea esti zero, nu stie lumea de tine si nici nu te gaseste pe internet, ca doar nu o sa caute toti “Optivog Arad” de exemplu, ca sa fii tu primul pe lista, adica pe prima pagina, pozitia unu! Am ales exemplul celor de la Optica medicala pentru ca acum lucram cu ei, evident un contract atat d emic, incat chiar nu merita sa ne gandim la venituri. Au ei oare nevoie de publicitate online? Eu zic ca au, pentru ca daca nu ar avea, ar fi facut de mult franciza, adica munceau altii si ei doar incasau.Revenind la optica medicala si promovarea online. Chiar daca Optivog are doua puncte de activitate – ma refer aici la orase, nu la magazine sau cabinete de optica medicala, in afara de Arad mai au si Satu Mare ca punct de “atractie”. Caci la magazine mai exista si in Baia Mare, ba chiar in Negeresti Oas. Hai sa ne vedem peste o saptaman si sa discutam problema asta, ok? Vedem ce s-a schimbat din 22 iulie si pana pe 30. Apoi tragem niste concluzii!Alte stiri kLumea: