De multe ori poti detecta chiar tu daca starea ta de sanatate este buna sau ar trebui sa mergi la medic. Iata cateva semne care ar trebui sa te puna pe ganduri. Desi de multe ori faptul ca ai incarunstit inainte de 40 de ani poate fi urmare a unei mosteniri genetice, exista riscul ca acest simptom sa fie de fapt urmare a instalarii unei maladii. Iata mai jos si explicatia medicala a acestui fenomen.De ce am incaruntit inainte de 40 de ani

Multe persoane incaruntesc inainte de 40 de ani, varsta la care fenomenul se considera natural. Daca observi ca numarul de fire albe incepe sa creasca intr-un ritm mai alert, exista sansa ca acest lucru sa se datoreze lipsei de minerale din organism. Studii recente arata faptul ca atunci cand avem mai mult de 50% din par incaruntit inainte de 50 de ani, lipa unor minerale din organism poate fi cauza acestei anomalii. Se recomanda incusiv un control medical pentru diabet.Cum indica ochii starea de sanatate

Cateva observatii simple legate de aspectul ochilor si al sprancenelor ne pot dezvalui o boala aflata in stradiu incipient, inainte ca aceasta sa se manifeste mai virulent. Lungimea sprancenelor poate fi un semnal de alarma, indicand faptul  ca glanda tiroida functioneaza la parametri normali. In general observam ca sprancenele se scurteaza, mai ales in partea externa. Daca acest fenomen este insotit de o crestere in greutate, va recomandam sa faceti o vizita la medicul specialist.

Tot o examinare a ochilor, mai exact a pleoapelor, ne poate indica starea de sanatate. Mai exact daca observam asa numitele pleoape lasate, acest lucru poate indica faptul ca exista probleme la rinichi. Nu trebuie sa te sperii insa, acest semn este unul care apare odata cu varsta, fiind de fapt observat mai des la persoanele trecute de 50 de ani.

Aparitia sclerelor de culoare galbena, sau mai popular partea de culoare alba a ochilor, devine galebena poate indica pe langa apariti ahepatitei si alte afectiuni. Acesta este semnul ca exista riscul ca nivelul de bilirubina din sange sa nu fie la nivelul normal sau functia ficatului trebuie neaparat inspectata de un medic specialist.

Ce indica inrosirea pometilor

Desi vorba din popor precum ca a fi rosu in obraji este semn de sanatate, de multe ori inrosirea pometilor poate fi semnul ca s-a instalat o boala autoimuna. Evident ca acest semnal trebuie sa fie instalat pentru o perioada mai lunga, iar daca avem nasul si obrajii rosii dupa un chef, atunci nu trebuie sa ne speriem.

Buzele crapate pot fi un semn al lipsesi vitaminei B din organism sau un deficit de zinc. Atunci cand avem buzele crapate si nu am stat in soare sau nu am pierdut o cantiate mare de lichide datorita efortului fizic, putem suspecta inclusiv o infecţie fungica.

Gatul este si el un indicator al starii de sanatate, ingrosarea lui poate sa arate faptul ca s-a instalat boala Graves, iar daca ati inceput sa pierdeti din greutate fara un motiv aparent, este indicat sa mergeti la un control al glandei tiroide.

Lungimea degetului inelar ne poate da anumite indicii despre starea de sanatate, mai exact atunci cand acesta este mai scurt decat aratatorul poate fi semnul ca sunteti suspect de artrita, desi la noi in popor acest simptom era mai adesea legat de aspecte ale comportamentului conjugal.

Unghiile de la picioare sunt si ele un indicator al starii de sanatate, iar daca aveti unghiile sub forma de lingura, sau indoite spre interior, este un posibil semnal de alarma, fiind suspecti de anemie. Chiar daca vi se pare ca aveti o alimentatie echilibrata, un control de rutina va poate salva viata.

La final vrem sa va spunem tot despre picioare, mai exact despre faptul ca atunic cand avem picioarele reci fara un motiv aparent clar, mai ales in cazul persoanelor tinere, exista suspiciunea ca suferiti de sindromul Raynaud, deci daca pe timp de vara sau atunci cand stati la calduram aveti totusi picioarele reci, faceti un control medical.

In speranta ca v-am fost de ajutor si ca ultimile cercetari din domeniul medical v-au fost de folos, nu uitati sa vizitati medicul de familie ori de cate ori unul din simptomele enumerate mai sus apar.Alte stiri kLumea: